Özbək toyuq yeməyi – GÜLÇEHRƏ
- DADLI TAM İLƏ
Süd və soğan sousunda toyuqla hazırlanmış ləzzətli özbək yeməyi. İstədiyiniz qarnirlə süfrəyə verin. Baxmayaraq ki, onsuz da süfrəyə vermək daha yaxşıdır!
Tərkibi:
Toyuq budu filesi – 500 q
Süd – 150 ml
Xama – 60 q
Soğan – 2 ədəd
Un – 1 xörək qaşığı
Sarimsaq – 2 diş
Şüyüd – 2 xörək qaşığı
Duz – zövqə görə
Ədviyyatlar – zövqə görə
Bitki yağı – 4 xörək qaşığı
0 saat 40 dəq
149 kkal / 100 q
Bişirmə prosesi:
Əvvəlcə özbək toyuq yeməyi Gülçehrəni hazırlamaq üçün lazım olan bütün inqrediyentləri hazırlayın.
Toyuq budu filesini yuyun, qurulayın və bitki yağı ilə isti tavaya qoyun.
Yüksək odda qızılı rəngdə olana qədər qızardın, çevirin və digər tərəfini qızılı rəngdə olana qədər qızardın. Duz və ədviyyatlarla dadlandırın.
Tavanı bitki yağı ilə qızdırın və yarımhalqa şəklində doğranmış soğanı qızılı rəngdə olana qədər qovurun.
Unu əlavə edin və qarışdırın.
Südü tökün, xamanı əlavə edin və qızdırın.
Soğan-süd qarışığını toyuğun üzərinə tökün, örtün və təxminən 25 dəqiqə vam odda bişirin.
Üzərinə doğranmış sarımsaq və şüyüd səpin, qarışdırın və daha 5 dəqiqə vam odda bişirin.
Ləzzətli, ətirli özbək toyuğu gülçehrə hazırdır; istənilən qarnirlə isti şəkildə servis edin.
Resept əlavələri
Bu resept üçün istənilən toyuq kəsimi uyğundur, tercihen dərisiz.
Tamilla Manaf









