Pomidorlu bişmiş Hind quşu
- DADLI TAM İLƏ
Hind quşu ətinin inanılmaz dərəcədə yumşaq, sözün əsl mənasında ağzınızda əriməsi üçün hər dilimi çəkiclə yüngülcə döyün, duz və istiotla dadlandırın və otaq temperaturunda, plastik örtüklə örtülmüş şəkildə 1-1,5 saat saxlayın. Sərt qış pomidorlarını qaynar suda ağartmaq, soyuq suya qoymaq və sonra dərisini diqqətlə soymaq daha yaxşıdır.
3 porsiya üçün sizə lazım olacaq:
Hind quşu bud filesi — 600 q
Pomidor — 3 ədəd
Pendir — 90 q
Duz
Təzə üyüdülmüş qara istiot
Pesto sousu üçün:
Reyhan — 1 dəstə
Sərt pendir — 50 q
Zeytun yağı — 40 ml
Sarımsaq — 2 diş
Şüyüd — 3 budaq
Duz
1. Sous üçün pendiri incə sürtgəcdən keçirin. Reyhanı və şüyüdü axar suyun altında yaxşıca yuyun və qurulayın. Sərt saplaqları çıxarın. Göyərtiləri, pendiri, yağı və sarımsağı blenderdə qarışdırın. Bir çimdik duz əlavə edin və hamar olana qədər qarışdırın.
2. Hind quşu filesini 1,5 sm qalınlığında olmayan hissələrə kəsin. Pomidorları nazik dairələrə, pendiri isə dilimlərə kəsin.
3. Sobanı 220°C-yə qədər qızdırın. Bişirmə vərəqini folqa ilə örtün. Hind quşu tikələrini düzün, pesto sousu ilə yağlayın və üzərinə pomidor dilimləri və pendir dilimləri qoyun.
4. Bişirmə vərəqini folqa ilə örtün, sobaya qoyun və təxminən 10 dəqiqə bişirin. İstiliyi 160°C-yə (325°F) endirin və daha 15-20 dəqiqə bişirin. Yanında istənilən yaşıl salat ilə süfrəyə verin.
Tamilla Manaf









